Door Jelmer Rumathé

Vind antwoorden in jouw data

Hoe verbetert data jouw onderneming

Elk bedrijf gebruikt in meer of mindere mate (software) systemen om zijn processen draaiende te houden. Ook worden thema’s als business intelligence, datawarehouse, big data en AI steeds relevanter. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat er steeds meer data beschikbaar is binnen bedrijven. Dit kan een schat aan informatie bieden, maar als je geen idee hebt wat je ermee kunt is het een gemiste kans.

 

Het is niet meer de vraag óf je data genereert, maar veel meer: hoe haal je zinvolle beslisinformatie uit de wirwar aan gegevens?”

Data in combinatie met observaties en gesprekken levert relevante beslisinformatie

De data die jouw bedrijf oplevert, dankzij jouw dagelijkse activiteiten,  zegt je precies hoe het er ècht voor staat. Dit geldt voor zowel fysieke processen (logistiek, productie of assemblage) als voor administratieve processen (orderverwerking, salarisadministratie en facturatie).  Uit jouw data kun je halen of je het goed doet, hoe je proces loopt, hoe je aan kwaliteitsnormen kunt voldoen en waar verbeteringen en besparingen zich schuilhouden. Data kan je zelfs onthullen waar groeikansen zitten

 

Co-Ondernemers weten hoe je het analyseren en interpreteren van deze data je geld kan opleveren.

 

Maar let op: alleen data vertelt je niet het hele verhaal. Het is cruciaal om cijfers te combineren met waarnemingen, interactie met en de kennis van de mensen in jouw organisatie. Het is dit proces van validatie, dat daadwerkelijk van data beslisinformatie maakt. Ook worden medewerkers op deze wijze al vanaf het begin betrokken in het verandertraject.

Cijfers in combinatie met eigen observaties en expertise

Het begint met het analyseren en interpreteren van de data. Maar let op: cijfertjes alleen zijn niet heilig. Het gaat erom de cijfers te combineren met eigen observaties én de kennis en kunde van de mensen binnen jouw organisatie. Alleen dan wordt de uitkomst uiteindelijk gedragen door jouw medewerkers.

Het is dus belangrijk een beeld te krijgen van de manier waarop mensen daadwerkelijk werken, welke keuzes er in het proces gemaakt worden en hoe de aansturing verloopt. Al deze informatie samen, wordt tenslotte overzichtelijk gepresenteerd, zodat jij als ondernemer kunt beslissen.

Verbeter, bespaar en groei

Co-Ondernemers is gespecialiseerd in snel en kundig een beeld krijgen van de manier waarop mensen daadwerkelijk werken, welke keuzes er in het proces gemaakt worden en hoe de aansturing verloopt. Dit combineren wij met systeeminformatie die we door de data boven tafel krijgen. Een heldere presentatie zorgt ervoor dat jij als ondernemer weer overzicht hebt en in staat bent om de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Hieruit stellen we een (haalbaar plan op dat we met de ondernemer helpen uit te voeren.

Deze aanpak is bewezen succesvol en toepasbaar op verschillende soorten processen. In logistiek, productie, handelsbedrijf maar ook administratie en financiën.

“Als je een goed jaar draait als ondernemer zonder te weten waarom, vervangen wij de factor geluk door inzicht in de juiste knoppen om aan te draaien, zodat je succes voorspelbaar wordt en je de groei van je bedrijf kunt sturen.”  aldus Peter Meirik, Co ondernemer.

Verder in gesprek over dit onderwerp?

Ik sta je graag te woord

Contact Form

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.