Klantcase Baktotaal Bouwhuis

Bedrijfsbrede ondersteuning

Langdurige samenwerking

  • Doel is om de organisatie van de ondernemer gezond te laten groeien in zowel omvang als resultaat.
  • Samenwerking: vanaf 2013 tot heden
  • Succesfactoren: brede expertises en de geboden snelheid van Co-Ondernemers
  • Verbinden op kernwaarden: vertrouwen, sociale verantwoordelijkheid, ondernemer aan het roer.
  • Kenmerken: Familiebedrijf met vader en twee zonen in het directieteam.
  • Medewerkers: +/- 20 fulltime FTE en een poule van 100+ flexibele magazijnmedewerkers.

 

De expertise en de geboden snelheid van de Co-Ondernemers zijn écht onderscheidend.

De kennis en kunde én het beschikbare netwerk van de Co-Ondernemers zijn voor mij als ondernemer erg belangrijk.

Gerrit Bouwhuis

Baktotaal Bouwhuis

Baktotaal is opgericht in 1981 in Apeldoorn en begonnen als lokale leverancier in bakkerijgereedschappen. Inmiddels is Baktotaal doorgegroeid naar een landelijke e-commerce shop op het gebied van bakmiddelen voor zowel de professionele bakker als de enthousiaste thuisbakker.

 

Al meer dan een decennium financiële en bedrijfskundige ondersteuning

Gerrit Bouwhuis en Co-Ondernemer Peter Meirik ontmoetten elkaar in 2013 bij de opleiding directievoering. Hier ontdekt Gerrit dat hij, in zijn eigen woorden, ‘dom aan het ondernemen is’. Peter gaat met het team van Co-Ondernemers aan de slag met budgetbewaking, liquiditeitsprognose en financieringsstructuren. Voor Gerrit is het hebben van vertrouwen cruciaal. Dat gaat niet over een nacht ijs. Na een jaar is hij overtuigd van het positieve effect van de financiële interventies. Vooral het prognosticeren van kosten geeft veel inzicht. Dit leidt tot een bestendige samenwerking tussen Baktotaal en Co-Ondernemers.

 

In 2017 versterkt Peter Klaver het team met advies en begeleiding aan de bedrijfskundige kant binnen de directievoering. De duidelijke verdeling van taken die hij realiseert maakt de organisatie efficiënter. Bovendien helpt hij bij het opstellen van jaarplan, missie, visie en strategie, passend bij de Twentse nuchterheid. Daarnaast richt hij een nieuwe managementlaag in om de groei te ondersteunen.

 

Peter Meirik ondersteunt dit familiebedrijf bij opvolging, testamenten, subsidietrajecten en financiële, fiscale en juridische zaken. Dit doet hij altijd in samenspraak met diverse experts uit zijn netwerk. Waardoor er altijd een maatwerkadvies ontstaat binnen de bestaande regel- en wetgeving. Door zijn achtergrond als accountant voegt hij vervolgens alles samen in ondernemersplannen.

 

Samen groeien: meerdere keren verhuizen en doorbouwen

Het bedrijf groeide steeds sterk en moest snel extra magazijnruimte vinden. Met hulp van Erik Brink van Co-Ondernemers verdubbeld Baktotaal in 2016 de opslagcapaciteit met een nieuwe huurlocatie in Goor.

 

Deze groei beïnvloedt ook de organisatiestructuur, back-officeprocessen, sales, IT, inkoop en teamaansturing. Met al deze veranderingen helpen de Co-Ondernemers.

 

In 2017 is er opnieuw extra ruimte nodig. Peter Meirik helpt om de twee aanpalende huurpanden erbij te betrekken. Als in 2020 het thuisbakken een vlucht neemt door onder andere de coronapandemie, beseft het bedrijf dat een huurconstructie geen duurzame groeistrategie is. Daarom wordt besloten een kavel aan te kopen om nieuwbouw te realiseren.

 

Nieuwbouw: projectbegeleiding met oog voor de gevolgen voor de bedrijfsvoering

De Co-Ondernemers ondersteunen bij het rondkrijgen van financiering, ontwerp, aannemerselectie, bouwbegeleiding, migratie en daadwerkelijke verhuizing naar het nieuwe warehouse in Goor van 7.000 m2 magazijn- en kantoorruimte. Onder leiding van Peter Klaver is alles gedetailleerd uitgewerkt, van de plaats van wandcontactdozen tot optimale warehouse flows en kantoorinrichting.

 

Op alle fronten klaar voor de toekomst

De kavelaankoop maakt flexibele en gefaseerde groei mogelijk. Er is ruimte voor nieuwbouw met capaciteitsverdubbeling in twee fases. Dit opent nieuwe markten met bulk- en koelproposities.

 

Voor de verhuizing in juli 2024 wordt extra capaciteit van Co-Ondernemers ingezet voor projectmanagement. Inge Rikmanspoel is leidend in de fysieke en systeemmigratie van de productomzetting en Joris van Lith in de administratieve transitie. Het is essentieel dat dat goed staat als Baktotaal controleplichtig wordt, zodat er een accountantsverklaring kan worden afgegeven door een onafhankelijke derde partij. Dit laat zien hoe diverse expertises van Co-Ondernemers bijdragen aan het behalen van ondernemersdoelstellingen.

 

Met een partij die zij-aan-zij staat met de ondernemer en ervoor zorgt dat hij zich kan richten op de punten die zijn aandacht vragen. Zoals Gerrit Bouwhuis het zelf zegt: ‘de meerwaarde van de Co-Ondernemers ligt in hun vermogen om diverse expertisegebieden te combineren en effectief te integreren binnen onze organisatie’.

Baktotaal Bouwhuis Co-Ondernemers

Specifieke vraag? Neem contact op.

Ons team staat je graag te woord.

Contact Form

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.