Expertise

Het belang van data-analyse en validatie

Welke antwoorden liggen verscholen in jouw data?

Elk bedrijf gebruikt in meer of mindere mate (software) systemen om zijn processen draaiende te houden. Ook worden thema’s als business intelligence, datawarehouse, big data en AI steeds relevanter. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat er steeds meer data beschikbaar is binnen bedrijven. Dit kan een schat aan informatie bieden, maar als je geen idee hebt wat je ermee kunt is het een gemiste kans.

 

“Het is niet meer de vraag óf je data genereert, maar veel meer: hoe haal je zinvolle beslisinformatie uit de wirwar aan gegevens?”

 

Data biedt objectivering en validatie bij verandermanagement

De data die jouw bedrijf, dankzij jouw dagelijkse activiteiten, oplevert zegt je namelijk precies hoe het er ècht voorstaat. Dit geldt voor zowel fysieke processen (logistiek, productie, assemblage) als administratieve processen (orderverwerking, salarisadministratie en facturatie).

 

Data biedt de basis voor besluitvorming

Uit je data kan je halen of je het goed doet, hoe je proces loopt, hoe je aan kwaliteitsnormen kan voldoen en waar verbeteringen en besparingen zich schuilhouden. Data kan je zelfs onthullen waar groeikansen zitten.

 

Data is op deze manier eigenlijk de spion in jouw bedrijf. De spion die je in codetaal vertelt hoe het ervoor staat. Het enige dat jij hoeft te doen, is de code te kraken. Zodra je de code ontcijfert, onthult de spion verborgen waarheden, waardevolle inzichten en kansen voor groei.

 

Co-Ondernemers weten hoe je het analyseren en interpreteren van deze data je geld kan opleveren.

 

Combineren van harde data en observaties en gesprekken

Maar let op: alleen data verteld niet het hele verhaal. Het is cruciaal om cijfers te combineren met waarnemingen, interactie met en de kennis van de mensen in jouw organisatie. Het is dit proces van validatie, dat daadwerkelijk van databeslisinformatie maakt. Ook worden medewerkers op deze wijze al vanaf het begin betrokken in het verandertraject.

 

Verbeter, bespaar, groei

De Co-Ondernemers zijn gespecialiseerd in (stap 1) snel en kundig een beeld krijgen van de manier waarop mensen daadwerkelijk werken, welke keuzes er in het proces gemaakt worden en hoe de aansturing verloopt. Dit combineren wij met systeeminformatie die we door de data boven tafel krijgen. Een heldere presentatie zorgt ervoor dat jij als ondernemer weer overzicht hebt en in staat bent (stap 2) de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Hieruit stellen we een (stap 3) haalbaar plan op dat we (stap 4) met de ondernemer helpen uit te voeren.

 

Deze aanpak werkt en is toepasbaar op verschillende soorten processen, denk aan het gebied van logistiek, productie, administratie en financiën.

Als je een goed jaar draait als ondernemer zonder te weten waarom, vervangen wij de factor geluk door inzicht in de juiste knoppen om aan te draaien, zodat je succes voorspelbaar wordt en je de groei van je bedrijf kunt sturen.

Peter Meirik

Geen uitdaging te groot, geen detail te klein. We gaan er voor. Met ons team aan specialisten kunnen wij je ondersteunen en begeleiden met de volgende expertises.

Blijf je drijven, of ga je vooruit?

Bedrijfsadvies is de vraag stellen

Contact Form

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.