GB Metaal en Kunststoffen

“Ik heb weer rust om te ondernemen”

Wat in 2002 begon als een eenmanszaak in metaalbewerking, groeide al snel uit tot een volwaardig mkb-bedrijf: GB Metaal & Kunststoffen. En daarbij horen ook de uitdagingen van een bedrijf. Want hoe houd je grip op je onderneming? Hoe interpreteer je cijfers en gebruik je die om de juiste beslissingen te maken? Oprichter Gijs Bekhuis had te maken met zulke ondernemersvragen en schakelde onze hulp in. “De Co-Ondernemers helpen mij ondernemen én geven mij de rust om te kunnen ondernemen.”

Hoe een ondernemer weer rust en overzicht vond en vervolgens weer kon ondernemen.

In 2002 combineert Gijs Bekhuis zijn drive om te ondernemen met zijn passie voor metaalbewerking: hij start zijn eigen onderneming. Aanvankelijk met één draaibank om oldtimeronderdelen en bierzuilen voor horecagelegenheden te ontwikkelen. Al snel voegt Gijs ook kunststofbewerking toe aan de dienstverlening. Het team groeit en met het kopen van een kunststofbewerkingsbedrijf en een verhuizing naar Almelo wordt het lastiger om grip te houden. “Ik had behoefte aan een second opinion. Wat zeggen alle cijfers nu werkelijk? En wat zijn de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden?”

B-4-768x512

"Met de Co-Ondernemers beschik ik over een flexibel inzetbaar managementteam dat proactief opereert vanuit verschillende specialismen. ”

Van overzicht naar inzicht
De kracht van GB Metaal & Kunststoffen zit in de vertaalslag maken van klantvraag naar oplossing en vervolgens het product ontwikkelen. Maar een bedrijf kent daarnaast aandachtsgebieden waar Gijs zich liever niet mee bezighoudt. Al heeft hij wel een duidelijke visie op hoe hij zijn bedrijf wil inrichten. Daarom klopt Gijs aan bij De Co-Ondernemers, met als belangrijkste doel weer grip krijgen op zijn eigen bedrijf. Samen gingen we gestructureerd en gedoseerd aan de slag. We verdiepten ons in de onderneming én in de persoon Gijs. En vervolgens doken we in de cijfers die we echt probeerden te begrijpen. Alleen overzicht is niet genoeg: pas als je weet wat cijfers betekenen, kun je erop sturen.

Minder dagelijkse hectiek
“De Co-Ondernemers openden letterlijk mijn ogen”, vertelt Gijs. De cijfers die inzichtelijk werden met behulp van de liquiditeitsprognose, gingen leven. En de app van Administraties.online waarin hij 24/7 toegang heeft tot de boekhouding bleek een enorme openbaring. “Ik weet nu dagelijks hoe ik ervoor sta. Dat geeft me een reëel beeld van verbeterstappen. Ik handel nu veel minder vanuit de dagelijkse hectiek en veel meer op basis van inzichten.”

Vooruit kijken
De actielijst die we gezamenlijk opstelden, is een leidraad voor Gijs’ handelen. “Ik hoef niet bang te zijn dat ik iets vergeet. Met de Co-Ondernemers beschik ik over een flexibel inzetbaar managementteam dat proactief opereert vanuit verschillende specialismen. Hierdoor ben ik zaken voor en acteer ik niet reactief.” Gijs kan daardoor beter sturen op uren, productiviteit en optimale inzet van machines. Zijn verwachtingen richting medewerkers zijn veel duidelijker. “Samen met De Co-Ondernemers heb ik alles vastgelegd in een goed personeelsmanagementsysteem. Gewoon praktisch, geen dure tools.” De ondernemer laat zich de kop niet meer gek maken. “Ik heb mijn bedrijf weer in de greep. Dat geeft rust en overzicht. Ik kan nu zélf kiezen hoe ik vooruit wil. Laat die marktuitbreiding maar komen!”

Deze klant-review delen? Gebruik 1 van de buttons hieronder.