Bouwhuis Baktotaal

“De expertise en de geboden snelheid van de Co-Ondernemers zijn écht onderscheidend”

Bouwhuis.com is dé webshop op het gebied van bakartikelen. Met een online assortiment van ruim 10.000 bakproducten kun je er voor elke bakopdracht terecht, of dit nu professioneel of hobbymatig is. Online bestellen gebeurt dan ook massaal nu tv-programma’s als Heel Holland Bakt zo populair zijn.

Hoe Bouwhuis Baktotaal de weg naar de Co-Ondernemers vond

Maar een drukbezochte website wil nog niet zeggen dat het ondernemen vanzelf gaat. Eigenaar Gerrit Bouwhuis had amper vijf jaar geleden slecht inzicht in zijn financiële- en bedrijfsprocessen. Gelukkig heeft hij inmiddels met hulp van de Co-Ondernemers alles goed op een rij. “Bij een klein kwaaltje ga je naar de huisarts. Bij een specifieke of bekende kwaal ga je naar de specialist”, vertelt Gerrit. “Maar waar ga je naartoe als je bedrijfsadvies nodig hebt?” Toen Gerrit de opleiding Directievoering in 2013 succesvol afrondde, kwam hij tot het inzicht dat hij naar eigen zeggen ‘stom’ aan het ondernemen was. De markt veranderde sterk, terwijl hij niet dacht in oplossingen of kansen.

foto-Bouwhuis

"Bij een klein kwaaltje ga je naar de huisarts. Bij een specifieke of bekende kwaal ga je naar de specialist, maar waar ga je naartoe als je bedrijfsadvies nodig hebt?”

Financieel overzicht

Via de opleiding leerde Gerrit de Co-Ondernemer van het eerste uur, Peter Meirik, kennen. De financiële onoverzichtelijkheid moest snel worden aangepakt. Dus startte Peter samen met het team van de Co-Ondernemers met budgetbewaking, een liquiditeitsprognose en financieringsstructuren. Aanvankelijk zag Gerrit niet echt meerwaarde, maar Peter gaf aan dat je meer tijd nodig hebt voor overzicht. Gerrit: “Pas na een jaar begon ik eigenlijk echt de toegevoegde waarde te zien. Met name het prognosticeren van de kosten vind ik erg waardevol.” Voor Gerrit is het winnen van vertrouwen cruciaal. “De kennis en kunde én het beschikbare netwerk van de Co-Ondernemers zijn voor mij als ondernemer erg belangrijk.”

Ondersteuning in groei
Inmiddels ondersteunen de Co-Ondernemers niet alleen met de dagelijkse gang van zaken, maar bijvoorbeeld ook met het in beeld brengen van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van verschillende functies. Vooral nu Baktotaal Bouwhuis sterk groeit, is die ondersteuning prettig. Bouwhuis groeit niet alleen in omzet en personeel, maar heeft vorig jaar met behulp van de Co-Ondernemers ook een nieuw pand in Goor betrokken. De indeling van dit magazijn is veel groter. Dat vraagt om groei in de back-officeprocessen, sales, IT, inkoop en aansturing van de verschillende teams. “Ik heb de Co-Ondernemers als specialisten op afroep voor al zulke vraagstukken”, vertelt Gerrit enthousiast. “De Co-Ondernemers maken het makkelijker om bepaalde besluiten te nemen. En ze geven een doorkijk naar de toekomst. De expertise, maar ook de geboden snelheid van de Co-Ondernemers zijn voor mij écht onderscheidend.”

Deze klant-review delen? Gebruik 1 van de buttons hieronder.