Logo De Co-Ondernemers

Vakantie? Daar was geen tijd voor…

Donderdag 05 september 2019

Het was de afgelopen weken weer dringen geblazen op de Nederlandse snelwegen en vliegvelden. Bijna heel Nederland ging op zomervakantie. Maar voor ondernemers is een vakantie niet zo vanzelfsprekend. Dit blijkt uit een onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GFK. Best zorgelijk, vinden wij!

Waar voor veel werknemers de zomer gelijk staat aan een vakantie blijkt dit voor ondernemers niet het geval. Even opladen zit er voor één op de zes ondernemers niet in. Vooral ZZP’ers en klein-mkb’ers kiezen ervoor om niet weg te gaan tijdens de zomer, maar juist door te werken. Het vinden van een goede verdeling tussen privé en zakelijk is lastig, maar niet onmogelijk. Als Co-Ondernemers begeleiden wij ondernemers graag bij het vinden van de juiste balans. Want pas dan kun je optimaal presteren!

Vrije tijd niet vanzelfsprekend

Naast vakantie is ook vrije tijd voor een ondernemer niet vanzelfsprekend. Voor bijna de helft (45%) gaat ondernemen vóór vrije tijd. Hierdoor blijkt dat het ondernemerschap ook zijn sporen in het privéleven achterlaat. Twee op de drie ondernemers maakt zich zelfs zorgen over de balans tussen werk en privé. Hierbij twijfelen ze vooral of ze wel genoeg aandacht besteden aan hun relatie en kinderen. Het opvallende is dat dit haaks staat op eerdere verwachtingen van de ondernemers bij het starten van een eigen bedrijf. Van tevoren dacht dertig procent van de ondernemers privé en werk juist beter te kunnen combineren.

Rust en tijd creëren

Gelukkig zijn er ook ondernemers die hierin belangrijke keuzes maken en zo rust en tijd proberen te creëren. Dit varieert van ondernemers die vooruitkijken, prioriteiten stellen of bijvoorbeeld hun organisatie volstrekt anders inrichten. Of ondernemers die kiezen voor verkoop of outsourcen en zich meer richten op hun persoonlijke kwaliteiten. Wij begeleiden dit soort processen. We maken bedrijven klaar voor de toekomst, geheel naar wens van de ondernemer. Uiteraard realistisch, want dit soort transities vergen visie, lef, doorzettingsvermogen en zorgvuldige uitvoering.

Samen nadenken over de toekomst

Vertel eens… heb jij afgelopen zomer wel vakantie genomen? Of heb je de afgelopen tijd misschien wensgedachten of toekomstdromen gehad die je met ons wilt delen? We maken graag een afspraak om hier vrijblijvend verder over te praten, zodat jouw situatie weer in balans is. Je kunt ons bereiken op 088-0507000 of per mail via info@co-ondernemers.nl. We ontmoeten je graag!

 

Bron: Allianz / GFK