Logo De Co-Ondernemers

Wat is wijsheid in corona-tijd?

Donderdag 09 april 2020

Wat zou je als ondernemer nu allemaal horen te ondernemen in deze corona-tijd? Als we het eensluidende antwoord op deze vraag hadden, waren we spekkoper. De waarheid is namelijk dat het antwoord enorm kan verschillen per ondernemer en onderneming. Er zijn er die het heel zwaar hebben en er zijn er die garen spinnen bij deze situatie. Hoe dan ook, voor iedere ondernemer geldt: aanpassen. Aanpassen aan deze voor iedereen nieuwe situatie. Als Co-Ondernemers hadden we dan ook nooit gedacht hoe enorm waar de basisteksten op onze website vooral nu blijken te zijn. Daar staat namelijk:

“Wie onderneemt kan altijd vooruit. Of dat nou over pieken of dalen gaat. Langs financiële, bedrijfskundige of organisatorische vraagstukken. Je baant je weg naar jouw stip op de horizon. Welke vorm uitdagingen ook aannemen: jij kan deze naar je eigen hand zetten. Wij zorgen dat je grip krijgt en houdt. Zetten daar met onze expertises de schouders onder. Als collega-ondernemers in jouw vooruitgang. Vanuit het hoofd en vanuit het hart.”

Actueler dan ooit

Dat geldt nog steeds. We kunnen nog steeds helpen met het krijgen van grip en het houden van grip. Als ondernemer kan en moet je vooruit. Ook dwars door de uitdaging die coronacrisis heet. Wat we niet zeker weten is hoe lang het e.e.a. gaat duren. Wat we wel kunnen doen, is rekening houden met enkele scenario’s. En deze uitwerken, zodat je voorbereid bent op de mogelijke juridische, personele, financiële en belastingtechnische consequenties. Het uitwerken in scenario’s heeft als voordeel dat je als ondernemer zicht hebt op wat komt. Je haalt als het ware op tijd de nodige adviescapaciteit binnen. En zorgt dat je nu grip krijgt en straks -wat er ook komt- grip houdt.

Grote veranderingen

Wat we ook zeker weten, is dat deze crisis zaken gaat veranderen op allerlei gebieden. Op hoe we samenwerken, hoe we leiding geven, hoe we onze bedrijven aansturen en of we vaker thuis gaan werken in de toekomst. De wijze waarop we inkopen en verzenden verandert. Het gaat zeker betekenen dat we nadenken over onze afhankelijkheid als ondernemers van te weinig klanten wat betreft onze omzet, of te weinig leveranciers wat betreft onze voorraadpositie. We gaan nadenken over meer efficiency op gebied van marketing, communicatie en sales. Misschien moet je minder doen met meer, of juist investeren in deze rare tijden om klaar te zijn voor morgen. Maar gewoon ‘terug gaan naar het oude’  kon wel eens ronduit onverstandig zijn.

Wij kunnen u helpen

Wat uw eigen verhaal ook is, wat uw onderneming ook doet, of u nou produceert of diensten levert: op al die terreinen (logistiek, personeel, administratie, marketing, transport, administratie, financiën, management, leiderschap) hebben we expert-ondernemers in huis. Ondernemers die stuk voor stuk beseffen dat je alleen door samen te werken met andere ondernemers uitdagingen het hoofd kan bieden. Dat samenwerken zit in ons dna. Dat maakt ons co-ondernemers. En daar mag u ook vooral nu op rekenen. Wat dus wijsheid is? Nu al anticiperen op morgen. We helpen u daarbij graag op weg.

Meer informatie: info@co-ondernemers.nl of vul het contactformulier in op de website www.co-ondernemers.nl.

 

De Co-Ondernemers