Thema

Ondernemersbegeleiding

Heb jij scherp voor ogen waar je heen wil met je onderneming of word je geleefd door de waan van de dag?

Co-Ondernemers zijn gespecialiseerd in ondernemersbegeleiding die zich richt op de strategische keuzes, maar ook op de implementatie ervan, met de groei van jouw bedrijf voor ogen.

 

‘Blijf je drijven of wil je vooruit?’

 

Sparren over beslissingen

Ondernemen is een reis vol uitdagingen en kansen. Soms weet je precies welke koers je moet varen, maar er zijn momenten waarop je wil sparren of behoefte hebt aan een blik van buiten je onderneming. Wie staat er dan naast jouw als ondernemer? Als Co-Ondernemers zijn wij er om je daarbij te ondersteunen. Als een coach, voor jou als ondernemer.

 

Bij het nemen van beslissingen over groeien of juist consolideren, investeren in innovaties, of opvolging, staan we zij-aan-zij met de ondernemer. Wij helpen je een duidelijke richting te bepalen en ondersteunen je bij elke stap. Een goede structuur begint met een helder jaarplan en de juiste mensen om je heen.

 

We zijn ondernemend met jou, werken stap voor stap en begeleiden elke verandering zorgvuldig. Het is belangrijk om vooruit te kijken en te anticiperen op de toekomst, maar het tempo waarin we werken wordt bepaald door de ondernemer. We leggen nieuwe plannen voor en doen als het nodig is een stap terug om weer klaar te staan om de turbo erop moet. Het voorbereidende werk is dan al door ons uitgedacht.

 

Leveren van extra ‘bemanning aan boord’

We helpen niet alleen bij de besluitvorming, maar ook bij de implementatie van veranderingen. In de plan- en ontwerpfase en tijdens het proces monitoren we via interactie met alle betrokkenen of de veranderingen effectief worden overgenomen door medewerkers en management.

 

Bij de introductie van een nieuw systeem is het menselijk dat key-users dit als een bedreiging zien. Soms is die angst terecht, en soms niet. Wij durven kritisch te zijn en gaan in gesprek met de directie, omdat ondernemers soms te betrokken zijn om objectief te blijven. Een key-user die al 15 jaar met het oude systeem werkt, kan soms (onbewusts) veranderingen tegenhouden of vertragen. Wij vinden het belangrijk om dit eerlijk aan te kaarten.

 

Dankzij onze goede verstandhouding met de ondernemer kunnen we dit bespreekbaar maken. Bovendien kunnen wij als externe partij soms meer zeggen en handelen, wat de ondernemer juist de ruimte geeft.

 

Inzetten als coach

We scouten buiten en coachen talent binnen jouw organisatie. We stomen de nieuwe lichting klaar en begeleiden de ontwikkeling om uitdagingen, die met de groei van je onderneming gepaard gaat, op te pakken. Op een praktische en pragmatische manier. Herkenbaar en dichtbij de ondernemer.

Verhalen en inspiratie, altijd gericht op ondernemen, bedrijfsadvies en beter worden in wat je doet.

Wij staan voor je klaar

Partner/Co-ondernemer

Peter Meirik

Expert in het financieel gezond maken van de onderneming, herstructureren en reorganiseren van bedrijven en in het persoonlijk begeleiden en/of coachen van ondernemers.

Co-ondernemer

Klaas de Win

Ruime ervaring binnen Logistiek en Supply Chain. De combinatie van analytisch vermogen, proceskennis en managementvaardigheden maken dat Klaas snel een succesvol verbetertraject in gang kan zetten.

Partner/Co-ondernemer

Peter Klaver

Bedrijfskundig specialist, expert in het begeleiden van verbetertrajecten. Echte ‘bouwer’ met als motto elke dag een stapje beter.

Partner/Co-ondernemer

Erik Brink

Specialist in bedrijfsorganisatorische advisering met veel ervaring in verandermanagement. Bewezen track-record in interim-management, coaching/talentmanagement en teamontwikkeling.

Co-ondernemer

Hanneke Oude Elberink

Daadkrachtig projectleider op het gebied van financiële vraagstukken met aandacht voor het verhaal achter de cijfers.