Thema

Projectbegeleiding nieuw- en verbouw

Wat doe je als je wel wil groeien maar je kunt of wil in je huidige locatie niet uitbreiden?

Een van de vele positieve effecten van (ondernemers)begeleiding van de Co-Ondernemers is dat je onderneming hard groeit. Voor die groei heb je dan wel extra ruimte nodig. Wij hebben verschillende vormen van begeleiding bij verbouw, verhuizingen of complete nieuwbouw. We bieden ondersteuning in het optimaliseren van de aanwezige ruimte tot de aankoop en bouwbegeleiding van kavels voor die nieuwbouw èn realiseren een soepele migratie van je hele productportfolio naar de nieuwe locatie.

 

Lees hieronder verder hoe we dit aanpakken.

 

Achterhalen wat de beste optie is voor uitbreiding

In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of de huidige (magazijn)locatie te optimaliseren is. Naast het uitwerken van de plannen begeleiden we je ook met het implementeren ervan. Als de locatie zijn maximala capaciteit heeft bereikt, dan is het misschien tijd voor een nieuw huur- of kooppand. De zoektocht naar een geschikte plek die optimaal is voor jouw bedrijf, kunnen we voor je overnemen. We zullen met verschillende opties komen en de voor- en nadelen uitgebreid vooronderzoeken.

 

Een integrale aanpak die resulteert in een toekomstbestendige locatie

Kenmerkend van ondernemers is dat ze graag flexibel, autonoom en betrokken blijven. Dit snappen wij heel goed. Soms kan het een goed idee zijn om helemaal zelf een logistiek ontwerp te maken. Dankzij jarenlange ervaring bij en voor logistieke bedrijven weten we uit eerste hand wat je tegenkomt in het proces van verbouw of nieuwbouw. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van onder andere vastgoedmakelaars, aannemers, leveranciers en vakmensen die we kunnen aansluiten bij jouw verbouw of nieuwbouwproject om het traject zo te stroomlijnen. We kunnen een geschikte aannemer selecteren, de bouwbegeleiding op ons nemen en de uiteindelijke migratie en daadwerkelijke verhuizing uitvoeren.

 

Meegroeien met de ondernemer

Lees hier <link plaatsen> de klantcase van Baktotaal om te zien hoe wij een ondernemer ondersteunen in een meerjarige samenwerking om ruimte te vinden voor groei. Voor Baktotaal hebben we verschillende optimalisaties uitgevoerd, verhuizingen begeleid, verhuurconstructies opgezet, uiteindelijk geholpen bij de aankoop van een kavel en het ontwerp van de nieuwbouw gerealiseerd die begin juni 2024 is opgeleverd.

 

Daarnaast hebben we de financiering rond gekregen. Hiermee kon een toekomstbestendig magazijn met kantoren op een strategisch gekozen locatie opgetrokken worden. Deze plek biedt de mogelijkheid voor gefaseerde en duurzame groei, waardoor het bedrijf flexibel kan opschalen naar dubbele capaciteit en nieuwe marktkansen kan benutten, zoals de integratie van bulk- en koelproducten.

 

We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij het logistieke ontwerp, er is geen stopcontact aan onze aandacht ontsnapt. We hebben de complete workflow mee uitgedacht. Dit zorgt voor een efficiënt nieuw warehouse waar voldoende ruimte is voor kantoren, waardoor de onderneming gefaseerd kan groeien.

Verhalen en inspiratie, altijd gericht op ondernemen, bedrijfsadvies en beter worden in wat je doet.

Onze experts staan voor je klaar

Partner/Co-ondernemer

Erik Brink

Specialist in bedrijfsorganisatorische advisering met veel ervaring in verandermanagement. Bewezen track-record in interim-management, coaching/talentmanagement en teamontwikkeling.

Partner/Co-ondernemer

Peter Klaver

Bedrijfskundig specialist, expert in het begeleiden van verbetertrajecten. Echte ‘bouwer’ met als motto elke dag een stapje beter.

Junior Co-ondernemer

Joris van Lith

Scherpe denker met affiniteit met cijfers en hierbij in staat heldere analyses te doen die praktische toepasbaar zijn. Sociale en betrouwbare teamspeler. Sterk in het in kaart brengen van processen.

Co-ondernemer

Klaas de Win

Ruime ervaring binnen Logistiek en Supply Chain. De combinatie van analytisch vermogen, proceskennis en managementvaardigheden maken dat Klaas snel een succesvol verbetertraject in gang kan zetten.

Co-ondernemer

Inge Rikmanspoel

Bedrijfskundig specialist. Veel ervaring in het begeleiden van verbetertrajecten, waaronder selectie- en implementatietrajecten WMS/ERP/TMS. Daarnaast ook expertise in het begeleiden van migraties (nieuwbouw).