Bleckmann

“De multidisciplinaire aanpak van De Co-Ondernemers is dè sleutel tot succes en leidt tot concrete resultaten”

Bleckmann is een marktleider in Supply Chain Management (SCM) diensten voor de mode- en lifestyle-markt en heeft afgelopen jaar de Top 10 bereikt in de Top 100 Logistic Solutions Providers 2020, uitgegeven door Logistiek.nl. Bleckmann, opgericht in 1862, is geëvolueerd van een transportbedrijf naar een wereldwijde leverancier van complete supply chain-oplossingen met een specifieke expertise in e-fulfilment oplossingen.

De inzet van De Co-Ondernemers faciliteert de groei van Bleckmann

Gerwin Meulman, CFO en lid van het Executive Committee van Bleckmann, over de werkzaamheden van Erik Brink van De Co-Ondernemers bij de transitie die Bleckmann doormaakt: “De expertise van Erik van De Co-Ondernemers bij onze transitie is erg waardevol. We wisten dat hij over een uitgebreid netwerk binnen de logistieke en transport sector beschikt. De combinatie met z’n ervaring in verandermanagement maakt dat hij snel en effectief een bijdrage kon leveren aan het managen van de veranderingen bij onze transportafdeling in Oldenzaal. En dat was bij z’n start bij Bleckmann één van onze topprioriteiten”.

Direct is met behulp van een concreet toepasbare projectmanagement methode een gedegen communicatiestructuur ingevoerd. Wekelijks werden de betrokken Executive Committee leden met behulp van een projectdashboard over de voortgang geïnformeerd. Parallel daaraan is een operationeel management overleg geïntroduceerd.

CFO Bleckmann Gerwin Meulman

“Kenmerkend in de aanpak van De Co-Ondernemers is dat dit bij de start multidisciplinair ingericht is; de business partners van de afdelingen IT/BI, HRM, Sales en Business Control werden hierdoor direct betrokken bij de nieuwe vorm van overleg en konden vanuit hun eigen disciplines direct acteren” aldus Gerwin Meulman, CFO van Bleckmann.

Team smeden
“De groep collega’s van Transport Oldenzaal werd door Erik weer samengesmeed tot een succesvol samenwerkend team. De bedrijfsresultaten verbeterden zienderogen; zowel de financiële performance als ook bijvoorbeeld de beheersing van het ziekteverzuim. Daaruit blijkt dat Erik er in geslaagd is om medewerkers het vertrouwen weer te laten hervinden. Niet alleen intern, maar ook onze klanten en leveranciers hebben dit ervaren. De multidisciplinaire aanpak is dus de sleutel tot succes gebleken”, aldus Gerwin Meulman.

Ruud Mars, Director Transport & Last-Mile van Bleckmann vervolgt: 
“De seniore leiderschapsstijl van Erik geeft mij de kans mij te focussen op mijn prioriteiten. De volledige transportafdeling in Oldenzaal wordt vakkundig èn met oog voor detail door Erik op interim basis aangestuurd”. De opdracht hierbij is om deze afdeling financieel en operationeel zo goed mogelijk te managen, rekening houdend met de kernwaarden die Bleckmann hoog in het vaandel heeft staan. Zorg ervoor dat middle-management (incl. opvolger) “fit-to-position” is.
logo bleckmann

De inzet van De Co-Ondernemers faciliteert de groei van Bleckmann
“We groeien al jaren achtereen erg hard; er werken inmiddels meer dan 3.000 medewerkers bij Bleckmann” vervolgt Ruud Mars. Naast de aansturing coacht Erik jong managementtalent in het vak van leidinggeven; van het houden van werkoverleggen, het voeren van verschillende soorten gesprekken met medewerkers tot aan het doen van klantbezoeken. “Erop gericht om de volgende lichting van managers klaar te stomen voor de volgende fase in hun Bleckmann loopbaan. Op deze manier faciliteert De Co-Ondernemers ook de groei van Bleckmann”, aldus Ruud Mars.

Bleckmann en De Co-Ondernemers: samen succesvol
Uit bovenstaande case blijkt dat de verschillende vormen van ondersteuning van De Co-Ondernemers al jarenlang erg goed past bij Bleckmann. Ook wel logisch eigenlijk; entrepreneurship is immers ook al jarenlang een cruciale kernwaarde binnen Bleckmann.

Oldenzaal, maart 2021

Deze klant-review delen? Gebruik 1 van de buttons hieronder.